Blogroll

25 Şubat 2012

Vikitap!

Goodreads'i bilenleriniz vardır,okuduğunuz-okumak istediğiniz kitapları listelediğiniz,beğendiğiniz kitapları paylaşıp diğer kitapseverlerle görüş alışverişinde bulunabildiğiniz geniş kapsamlı bir online kütüphane. Tabi yabancı bir kaynak olduğu için kullanmaya pek yanaşamıyorum. Ama içimdeki oradan da eksik kalırsam olmaz canavarı her an hortlayabilir o yüzden kesin konuşmamalıyım.

Neyse uzatmayayım, Vikitap dediğim site Goodreads'in Türk kullanıcılarına yönelik versiyonu gibi. Tabi yolun henüz başında, ama ben içeriğini,kullanışlı arayüzünü sevdim. Aslında sevmediğim bir yönü olmadı şimdiye kadar.


Herhangi bir kitabı bulup resminin altındaki ekle seçeneğinden listelerinize ekleyebiliyorsunuz,çok seçenekli bir liste var. Değerlendirme kısmından da kitaba puan verip yorumlarınızı belirtebilirsiniz.

Aradığınız kitabı bulamadınız mı? Henüz altyapısı çok geniş olmadığı için anlayışla karşılayabiliriz  ama zaten onlar bunun için kitap ekle bölümü yapmışlar,istediğiniz kitabı ekleyebilir böylece site arşivine de katkıda bulunmuş olursunuz :)

Benim en sevdiğim kısımlardan biri bu. Yıl içinde okumak istediğiniz kitap sayısını belirliyorsunuz ve okudukça hedefiniz güncelleniyor. Çok eğlenceli değil mi?


Kısaca siz de benim gibi okuduğu kitapların listesini aklında tutamayan, kitap notlarının her yere dağılmış olmasından sıkılmış biriyseniz ve kütüphanenizin çetelesini kayıt altında tutmak istiyorsanız,okuduklarınızı ve görüşlerinizi başkalarıyla paylaşmayı seviyorsanız,uğramadan geçmeyin derim :)


Siteye göz atmak isterseniz : Vikitap

Not: Yazı tamamen kendi görüşlerimden oluşmaktadır. Hiç bir reklam söz konusu değildir :)

Düzeltme: Goodreads'de de kitapların Türkçe versiyonu varmış,dur ben biraz daha inceleyeyim en iyisi :D

1890ların Dansçı Ablaları.

Başlık yeterince açıklayıcı sanıyorum,o yüzden açıklamıyorum. Fotoğraflara bakın siz iyisi mi.  Ha etli butluluğa da bakın ayrıca. Benim iki bacağım kadar bacakları varmış ablaların. Bir de günümüz dansçılarına bak,çöp şiş gibiler,ne bileyim kürdandan halliceler. Peh!Yoksa mankenler miydi onlar,neyse o zamanlar böylesi modaymış işte ona içerlendim,anladın sen.


Hepsini geçtim o kilolara o bel ne ayak? Belden alıp bacaklara mı verdiniz,kaç sene korse taktınız,sırrınız ne abla?

Broadway yazıyor bir de utanmadan altlarında. Ben o zamanlarda yaşamış olacaktım,pehhey..

Yetkililere sesleniyorum,lütfen güzel kadın kiloludur,et but her daim tercih edilir modasını yeniden yürürlüğe sokun. Lütfen dedim bak.

Kaynak: http://www.retronaut.co/2012/01/exotic-dancers-1890s/